Microsoft Lumia 650

De eerste Lumia die Microsoft heeft uitgebracht in 2016 is de Microsoft Lumia 650. Deze nieuwste Lumia kan meer gezien worden als het opvolgende model van de Microsoft Lumia 640 dan die van de Lumia 640 XL. Deze laatste beschikt namelijk onder andere over een groter display en een 13MP camera. Dit zie je dan ook direct terug in de prijsklasse waarin de Lumia 640 XL zich bevindt.

Dan weer even terug bij de Microsoft Lumia 650. Wat is er veranderd en vernieuwd ten opzichte van de Lumia 640? De Lumia 650 beschikt over een even groot 5″ display maar nu met OLED techniek. Deze techniek heeft het niet alleen voor Microsoft mogelijk gemaakt de Lumia 650 aanzienlijk dunner te maken. Buiten dit om hebben OLED displays een grotere kijkhoek, liggen de helderheid en contrast vele malen hoger en zijn deze ondanks dit ook nog een beetje zuiniger. Dit zou je direct terug moeten zien in de accuduur van de Lumia 650.

Verder draait er een nieuwe Qualcomm Snapdragon processor in de Microsoft Lumia 650. Dit gaat om een 1300 MHz Quad core processor. Deze is weer een stukje rapper dan die in de Lumia 640. Zo zal de Lumia 650 moeiteloos verschillende taken op hetzelfde moment kunnen uitvoeren zonder tegen zijn grenzen te moeten drukken. Net als een vrouw eigenlijk.. Een ander voordeel van deze nieuwe processor is dat deze zuiniger omgaat met de 2000 mAh accu die in de Microsoft Lumia 650 ligt. Ook dit zorgt voor een relatief langere accuduur. Om deze reden heeft Microsoft ervoor gekozen de Lumia 650 te voorzien van een kleinere batterij die door deze nieuwere technieken minstens zo lang mee zou moeten gaan als die van de Lumia 640.

Het grootste verschil in vergelijking tot de Microsoft’s voorgaande modellen is het besturingssysteem. De Microsoft Lumia 650 draait net als alle andere Lumia’s uit de 50-serie op het nieuwe Windows 10. Het idee achter dit besturingssysteem is dat de platform waarop gewerkt wordt hetzelfde is. Of je Windows 10 nou draait op een PC, een tablet of een Lumia, het gaat om hetzelfde besturingssysteem. Deze schaalt alleen op basis van het formaat van het display. Op deze manier is je meest up-to-date persoonlijke gegevens en bestanden in Windows 10 op elk apparaat beschikbaar, maar de weergave hiervan altijd perfect geoptimaliseerd voor het apparaat dat je op dat moment gebruikt. De recensies over Windows 10 liegen er dan ook niet om. Dit zal niets anders zijn voor de Microsoft Lumia 650.

Specificaties van de Microsoft Lumia 650

Processor
Snapdragon 212
Quad core
CPU 1300.0 MHz

Weergave
5,0” LCD display
1280 x 720 schermresolutie
TrueColor (24-bits/16.000)
297 ppi (pixeldichtheid)
Clearblack en OLED weergave technologie

Camera
8.0 MP hoofdcamera
Automatische focus
Led flitser
5.0 MP groothoek front camera
1080p/30fps video

Energiebeheer
Batterijcapaciteit: 2000 mAh
Batterijspanning: 3,8 V
Vervangbaar
Maximale standby-tijd: 26 dagen

Geheugen
16 GB intern geheugen
Uitbreidbare geheugenkaart max. 200 GB
MicroSD
1 GB RAM
15 GB gratis cloudopslag

Afmetingen
Hoogte: 142 mm
Breedte: 70,9 mm
Dikte: 6,9 mm
Gewicht: 122 g

Microsoft Lumia 650 kopen

De Microsoft Lumia 650 is een perfecte telefoon voor iedereen die opzoek is naar een een nieuw en strak vormgegeven telefoon dat doet wat hij moet doen. De Lumia 650 is voorzien van technieken die de meeste concurrenten in dezelfde prijsklasse nog niet kennen. Daarnaast draait de Lumia 650 op het Windows 10, wat zorgt voor een naadloze synchronisatie met al je andere Microsoft devices. De Lumia 650 is een enorm innovatieve telefoon, zeker voor een telefoon van rond de €200,-.

Losse telefoon

mobiel met abonnement

RECENSIEOVERZICHT
Beoordeling
DELEN

3 REACTIES

  1. Ik ben niet blij. Microsoft stopt met ondersteunen WhatsApp!? Nu moet ik een andere telefoon aanschaffen…met zo’n lelijke voorkant! Dat wil ik niet. Geen enkele telefoon is qua uiterlijk (en prijs!) te vergelijken met een LUMIA. Ik ben zeer verdrietig…

  2. Mijn Lumia650 geeft aan dat ik diverse keren de verkeerde pincode heb ingevoerd, w.s. is de telefoon niet op de standbystand gegaan en heeft deze tijdens het fietsen contact gezocht.. hij zegt dat de verificatiezin onjuist is. ik moet nu de A1B2C3 code invoeren?? kunt u mij vertellen wat ik moet doen?

  3. Voor het eerst erg teleurgesteld in een Lumia. De 650 is lichtgewicht, hefet ronduit een prachtig design en W10 heeft gewoon het mooiste en meest gebruikvriendelijke interface van alle besturingssystemen. Toch had mijn gloednieuwe toestel al direct kuren, het bleef hangen in “hervatten” of “laden”, m.n. na gebruik van de camera-app. Nadat ik hemel en aarde heb moeten bewegen om MS daarvan te overtuigen, hebben ze het toestel vervangen met een ander “refurbished” toestel dat niet naar behoren functioneert. Bij deze is het scherm de zwakke plek, het geef lichtflitsen, reageert soms niet op touch en valt zelfs helemaal uit. Waar-de-loos.
    Ook begin ik me steeds meer te storen aan het gemis van apps die wel in Android en iOs beschikbaar zijn. Voor mij is dit dus de laatste Windows Phone. Wel met pijn in het hart, het was zo veelbelovend…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.