Microsoft Lumia 950 XL

Sinds kort is Microsoft met twee nieuwe high-end modellen op de markt komen: de Microsoft Lumia 950 en de Microsof Lumia 950 XL. Beide smartphones zijn voorzien van de meest nieuwe hardware. Dit betekent dat de Lumia 950 en de 950 XL gemakkelijk mee kunnen komen met concurrerende modellen van Samsung, Apple en HTC. Hiernaast zijn dit de allereerste Lumia modellen met het nieuwe Windows 10 besturingssysteem.

Vanzelfsprekend is de Microsoft Lumia 950 XL een slagje groter dan de “normale” Lumia 950. Echter is het niet alleen het formaat van het display dat anders is. Ook beschikt de Lumia 950 XL over een nog snellere processor. Het is namelijk een Qualcomm Snapdrag 810 die onder de motorkap ligt. Wat we van dit verschil terug gaan zien in de prestaties van beide Lumia’s is nog de vraag. Deze verschillen zullen namelijk nihil zijn. Feit is dat beide telefoons je wat betreft snelheid absoluut niet zullen tegenvallen, integendeel waarschijnlijk. Daarnaast is de accu van de Lumia 950 XL groter. Helaas zegt dit laatste weinig over de prestaties van de accu aangezien het 5,7″ meer energie verbruikt dan het 5,2″ display van de Lumia 950.

Microsoft Lumia ContinuumDe Microsoft Lumia 950 XL ondersteunt met de komst van Windows 10 het befaamde Microsoft Continuum. Dit is een revolutionaire manier om gebruik te maken van je Lumia 950 XL. Microsoft Continuum is een functie waarmee je Lumia 950 XL te koppelen is aan een extern beeldscherm. Bij het aansluiten zullen Windows-apps worden opgeschaald naar een groot scherm, waardoor je een perfecte desktop weergave ervaart. Hier is enkel een externe device genaamd de Microsoft Display Dock voor nodig. Deze wordt standaard met de Lumia 950 XL meegeleverd.

Over de keuze tussen de Microsoft Lumia 950 XL en de Lumia 950 kan ik het volgende zeggen. Wil je voor performance gaan dan is er eigenlijk geen betere keuze. Kijkend naar de specificaties zou de Lumia 950 XL in theorie nog net iets rapper moeten zijn, maar is het display van de Lumia 950 weer net wat scherper. Dit laatste komt doordat beide Lumia’s zijn voorzien van een display met dezelfde resolutie, maar de Lumia 950 XL beschikt over een groter display. Dit betekent dat de Microsoft Lumia 950 XL iets minder pixels per inch heeft en daardoor een net wat minder scherp beeld heeft. Hier hoef je niet over in te zitten want ook de Lumia 950 XL biedt een haarscherp beeld.

Nog een innovatieve functionaliteit van de Microsoft Lumia 950 XL is de irisscanner. Deze kan worden gebruikt om de identiteit van de gebruiker te controleren. Het werkt op basis van infrarood en hiermee ben je onder andere in staat je aan te melden of in te logggen. Daarnaast is de Lumia 950 XL voorzien van USB type-C. De voordelen van deze nieuwe USB standaard zijn: snellere communicatie, dunner design, geen bovenkant of onderkant, bredere ondersteuning.

Specificaties van de Microsoft Lumia 950 XL

Processor
Snapdragon 810
Octa core
CPU 2000.0 MHz

Weergave
5,7” 2K display
1440×2560 schermresolutie
TrueColor (24-bits/16.000)
518 ppi (pixeldichtheid)
Clearblack / AMOLED

Camera
20.0 MP hoofdcamera
Automatische focus
Optische beeldstabilisatie
5.0 MP HD groothoek front camera
1080p/30fps video

Energiebeheer
Batterijcapaciteit: 3340 mAh
Batterijspanning: 3,85 V
Vervangbaar
Maximale standby-tijd: 12 dagen
USB Type-C

Geheugen
32 GB intern geheugen
MicroSD max. 128 GB
3 GB RAM

Afmetingen
Hoogte: 151,9 mm
Breedte: 78,4 mm
Dikte: 8,1 mm
Gewicht: 165 g

Microsoft Lumia 950 XL kopen

Wil je in bezit zijn van een van de meest high-end telefoons van het moment en kan deze je niet groot genoeg zijn? De Micrsoft Lumia 950 XL beschikt niet alleen over een sterke processor, een buitengewoon goede camera, 32 GB aan intern geheugen, maar ook over het nieuwst Windows 10 besturingssysteem. Ben je opzoek naar iets unieks dat je op alle fronten zal doen verbazen? Dan is de Lumia 950 XL perfect voor jou!

Losse telefoon

mobiel met abonnement

RECENSIEOVERZICHT
Beoordeling
DELEN

5 REACTIES

 1. Beste lezer,

  Ik ben helemaal blij met mijn Nokia 950XL vooral gezien de grote display maar ik zie dat die niet meer leverbaar is.
  Omdat ik niet zo’n “automatiseerder” ben hoor ik graag of u mij kunt zeggen welk toestel een goede vervanging zou zijn.

  Alvast dank

 2. Hallo, ik ben dringend op zoek naar een oplossing. Ik ben mega MS fan en einde dit jaar loopt mijn huidige contract af met mijn Lumia 950XL. Uiteraard ben ik op zoek naar een nieuw contract met telefoon. Dit MOET simpelweg gewoon weer een MS telefoon zijn met WP10 erop. Welke toestellen zijn de opvolger(s) van Lumia 950XL? Niemand kan me dit vertellen, zelf bij microsoft hier in NL kunnen ze mij niet informeren over nieuwe modellen…dit vind ik heel vreemd en ik krijg langzaam aan het gevoel dat WP aan het afsterven is. Maar ik weiger over te gaan naar iOS of Android!! Graag verneem ik van u, zodat ik een keuze kan gaan maken.

 3. Beste mensen,
  Graag wil ik u advies, ik kan vanwege het verlengen van mijn abonnement een nieuw toestel uitzoeken.
  Ik heb de afgelopen twee jaar tot tevredenheid een 640 in gebruik gehad. Nu kan ik kiezen uit een 950 XL of een huawei P9 lite of vergelijkbaar toestel. Mijn voorkeur ook vanwege de goede ervaring met de 640 gaat uit naar de 950 XL. Maar is dit een goede keus of loop ik het gevaar straks met een achterhaald toestel te zitten.
  Wie kan mij adviseren?
  Al vast bedankt.

  • De 950XL is nog steeds een geweldige telefoon, de specs zijn vergelijkbaar met huidige telefoons. Vooral de camera is werkelijk fenomenaal. Opladen gaat lekker snel met de USB-C. Grote nadeel ten opzicht van Nokia is de bouwkwaliteit. Je MOET echt een hoesje aanschaffen, anders zit je snel in de problemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.