Nokia Lumia 620

De Nokia Lumia 620 is een telefoon uit de tweede generatie Lumia phones. Het is net als alle andere smartphones uit deze serie een Lumia die draait op Windows Phone 8. Dit is net als Android en iOs een besturingssysteem en kan worden omschreven als simpel, functioneel, fraai en vooral erg snel. Met een Nokia Lumia 620 hoef je er dan ook niet bang voor te zijn dat de telefoon na maanden trager begint te worden. Dit is iets wat mij altijd enorm opvalt bij welke Lumia phone dan ook. Het besturingssysteem is na de snelheid ook voor iedereen geschikt door de simpele weergave. In de basis is het een erg simpele telefoon en natuurlijk kun je het door middel van het toevoegen van apps zo ingenieus maken als je zelf wilt.

Kort samengevat is de Nokia Lumia 620 een smartphone met een 3,8 inch touchscreen, een 1.0 GHz dual-core processor, 512 MB aan RAM en een 5MP camera. De dual-core processor in combinatie met 512 MB RAM stelt de Lumia 620 in staat snel apps op te starten, maar maakt het ook mogelijk om te kunnen multitasken. Hiermee wordt bedoeld dat er verschillende apps kunnen worden geopend waar je vervolgens snel tussen kunt schakelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Starburst spelen terwijl je het laatste nieuws checkt via de AD app of muziek luisteren terwijl je aan het internetten bent. De samenwerking van deze hardware met het Windows Phone 8 besturingssysteem werkt subliem.

Door het formaat van het display is de Nokia Lumia 620 erg gemakkelijk in gebruik en is het voor iedereen mogelijk om de nodige berichten te typen door middel van het touchscreen toetsenboard. Ondanks dit is de Lumia 620 toch nog erg handzaam en zodoende makkelijk op te bergen en mee te nemen. Een leuke functionaliteit van het display is de ClearBlack technologie. Dit is een typische Nokia functionaliteit die ervoor zorgt dat zwart ook echt wordt weergegeven als zwart. Door deze techniek lijkt het display van de Nokia Lumia 620 nog groter, aangezien de rand van het display ook zwart is. Dit is goed te zien in de onderstaande afbeelding.  Nokia Lumia 620 kopen

Specificaties van de Nokia Lumia 620

Processor
Snapdragon S4
Dual core
CPU 1000.0 MHz

Weergave
3,8” TFT display
800 x 480 schermresolutie
TrueColor (24-bits/16.000)
246 ppi (pixeldichtheid)

Camera
5.0 MP hoofdcamera
Vaste focus
0.3 MP front camera
720p/30fps video

Energiebeheer
Batterijcapaciteit: 1300 mAh
Batterijspanning: 3,8 V
Maximale standby-tijd: 22 dagen

Geheugen
8 GB intern geheugen
Uitbreidbare geheugenkaart max. 64 GB
MicroSD
512 MB RAM
15 GB gratis cloudopslag

Afmetingen
Hoogte: 115,4 mm
Breedte: 61,1mm
Dikte: 11 mm

Nokia Lumia 620 kopen

Een smartphone is simpelweg al snel een dure aankoop. Wil je een goede, snelle smartphone en de belangrijkste functies die de topmodellen bezitten, maar heb je hier geen honderden euro’s voor over? Dan is de Nokia Lumia 620 een ideale optie. De Lumia 620 kost beduidend minder dan concurrerende smartphones, maar beschikt over een bovengemiddelde camera, een goed display en een sterke processor. Zo zal de Lumia 620 je op alle fronten doen verbazen.

UPDATE: De nieuwe modellen uit de Lumia 600-serie zijn de Microsoft Lumia 640 LTE en de Microsoft Lumia 650!

Losse telefoon

mobiel met abonnement

RECENSIEOVERZICHT
Beoordeling
DELEN

1 REACTIE

 1. s.v.p. technische informatie,
  Volgens gelezen specificatie heeft de Lumia 620 de Bluetooth Versie 3.0.
  De Sony versterker die ik onlangs gekocht , heeft Bluetooth 3.0 – freq -2,4 GHz.
  Mijn Samsung mobiele telefoon heeft andere Bluetooth versie. De Bluetooth paring mislukt.
  —-Lumia 620 vind ik een mooi model. De marktplaats heeft diverse Lumia 620 te koop.
  —- De werking zou ik graag testen. Mocht muziek afspelen – Spotify afspeellijst – met de Lumia mogelijk zijn,
  zou ik het model graag kopen………… Heeft de Lumiaclub een mogelijkheid dat deBluetooth werking gestest zou kunnen worden ? gaarne e-mailbericht, hartelijk dank, groet, John.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.