Nokia Lumia 630

De Nokia Lumia 630 is samen met de Nokia Lumia 635 de nieuwste Lumia phone in de 600-serie. Deze serie is technisch gezien net wat rijker uitgerust dan de telefoons uit de Lumia 500-serie. Het verschil zit in dit geval met name in de processor. De Nokia Lumia 630 is voorzien van een Snapdragon 400 Quad core processor die het sneller laden van applicaties en multitasken mogelijk maakt. Ook zorgt deze processor voor het optimaal kunnen benutten van het besturingssysteem: Windows Phone 8.1. Het besturingssysteem werkt namelijk echt feilloos op de Nokia Lumia 630.

Wie de afgelopen jaren Nokia een beetje in de gaten hebben gehouden, zullen het ontwerp van de Nokia Lumia 630 direct herkennen: het is weer een typische Nokia. De Lumia 630 heeft een simpel en strak design en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De kleuren op de achterzijden zijn in het geval van de Nokia Lumia 630 allemaal matte uitgevoerd. Bij de Nokia Lumia 635 zijn deze glanzend. Je kunt verschillende achterzijden bestellen dus niet houdt je tegen om deze zaken met elkaar te verwisselen.

Nokia Lumia 630 AwardWat is nou het belangrijkste verschil tussen de Nokia Lumia 630 en de Nokia Lumia 635? Dit is één kleine optie. De Nokia Lumia 635 is namelijk in staat verbinding te maken met het 4G netwerk. Dit is tot nu toe het snelste (4e generatie) radionetwerk, voor een waanzinnig snelle internetverbinding waar je ook bent. De voorwaarde is dan wel dat je met je abonnement toegang krijgt tot het 4G netwerk van je internetprovider. Dit kan namelijk per abonnement verschillen. Met de Nokia Lumia 630 kun je gebruik maken van het 3G netwerk. Dit is iets minder snel, maar voor dagelijks gebruik meer dan prima.

Verder is de Nokia Lumia 630 voorzien van een 5.0 MP camera. Dit is een goede camera, zeker wanneer je de prijs van de Nokia Lumia 630 in overweging neemt. Ik denk zelfs dat dit één van de betere camera’s in het segment is. Het enige wat de camera mist is een LED flitser. Hierdoor krijgen foto’s bij weinig-licht omstandigheden vaak wat meer ruis. Ook kun je de Nokia Lumia 630 hierdoor helaas niet als zaklamp gebruiken, wat sommigen nog wel handig vinden.

Specificaties van de Nokia Lumia 630

Processor
Snapdragon 400
Quad core
CPU 1200.0 MHz

Weergave
4,5” LCD display
854 x 480 schermresolutie
TrueColor (24-bits/16.000)
221 ppi (pixeldichtheid)

Camera
5.0 MP hoofdcamera
Automatische focus
Digitale zoom 4x
720p/30fps video

Energiebeheer
Batterijcapaciteit: 1830 mAh
Batterijspanning: 3,7 V
Maximale standby-tijd: 25 dagen

Geheugen
8 GB intern geheugen
Uitbreidbare geheugenkaart max. 128 GB
512 MB RAM
15 GB gratis cloudopslag

Afmetingen
Hoogte: 129,5 mm
Breedte: 66,7 mm
Dikte: 9,2 mm
Gewicht: 134 g

Nokia Lumia 630 kopen

Ben je opzoek naar een snelle smartphone zonder te veel poespas? De Nokia Lumia 630 draait op het Windows Phone besturingssysteem, wat enorm gebruiksvriendelijk is en snel werkt. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zonder enige moeite met Windows Phone kan leren werken. En dit is bij concurrenten als Android soms wel anders. Verder kent de Nokia Lumia 630 een simpel, maar vrolijk design. Immers “less is more”.

UPDATE: Er zijn opvolgers: de Microsoft Lumia 640 en de Microsoft Lumia 650!

Losse telefoon

mobiel met abonnement

RECENSIEOVERZICHT
Beoordeling
DELEN

4 REACTIES

 1. Wie kan mij helpen? Ik ben sinds 2,5 jaar in het bezit van een nokia 630 en tot nu toe zeer tevreden. Alleen kan ik sinds kort geen foto’s meer maken. Het toestel geeft aan : opslagruimte vol:. Ik heb al bijna alle foto’s er van afgehaald, niets helpt.

 2. Ik had eerst een 520 die perfect was totdat de powerknop aan de zijkant het niet meer deed. Wat ik mis is de automatische lichtdimmer en de hardwarematige knop om foto’s te maken. Een selfie maken is een crime.
  Toestel werkt lekker en vlot, maar in de felle zon is het display slecht te zien.

  • Beste M. Arrindell,

   Deze is helaas (nog) niet verkrijgbaar in Nederland. Er is verder ook niet bekend of deze nog gaat komen. Misschien is de Nokia Lumia 630 Dual Sim wat voor je?

   Succes met je zoektocht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.