Nokia Lumia 820

De Nokia Lumia 820 is een Lumia uit de tweede generatie Nokia Lumia phones. Zo is de Lumia 820 gelijk gelanceerd met de Nokia Lumia 920. Dit betekent dan ook de dat de Lumia 820 het kleine broertje is van de Lumia 920. Wat betreft de specificaties hebben deze twee Lumia’s een hoop overeenkomsten, maar er zijn technisch gezien wat verschillen wat de Lumia 820 prijstechnisch aantrekkelijker maakt. Natuurlijk moet deze Lumia het qua performance afleggen in vergelijking tot zijn grotere broer, maar dit zegt meer over de Lumia 920 dan over de 820.

De Nokia Lumia 820 heeft een 4,3” OLED display met bizar veel functies. Zo beschikt het scherm over een automatische helderheidsregeling, een polarisatiefilter, een modus voor extra hoge helderheid en ClearBlack technologie. Hierdoor is dit scherm één van de meest geavanceerde displays op het moment op de markt. Dit klinkt allemaal heel leuk en aardig, maar hetgene waarin je dit direct zal merken is de beeldkwaliteit. De kleurweergave van de Lumia 820 is enorm helder en dit is duidelijk te merken met het kleurrijke Windows Phone besturingssysteem. Hiernaast is het display zelfs nog goed af te lezen wanneer je aan de zonnige Spaanse Costa’s op je strandbedje ligt. Hier kunnen de concurrenten nog wat van leren.

De camera van de Nokia Lumia 820 is exact dezelfde als die van de Lumia 920, de hoofdcamera tenminste. Het gaat om een 8.7 MP camera waarbij de cameraoptica is verzorgd door Zeiss-optiek. Dit is een bedrijf die zich al eeuwen bezig houdt met het produceren van de beste lenzen ter wereld. Verder is het een autofocus camera met een tweefase opnametoets. Dit betekent dat het beeld scherp te stellen is door half de opnametoets in te drukken en vastgelegd wordt door de opnametoets door te drukken. Vergelijkbaar als bij een gemiddelde digitale camera. Hiernaast is de Lumia 820 voorzien van een 0.3 MP VGA frontcamera die een meer dan prima beeldkwaliteit levert voor onder Skype gesprekken.Nokia Lumia 820 draadloos laden

Specificaties van de Nokia Lumia 820

Processor
Snapdragon S4
Dual core
CPU 1200.0 MHz

Weergave
4.3” OLED display
800 x 480 schermresolutie
TrueColor (24-bits/16.000)
217 ppi (pixeldichtheid)
ClearBlack weergave technologie

Camera
8.7 MP hoofdcamera
Automatische focus
Optische beeldstabilisatie
0.3 MP VGA front camera
1080p/30fps video

Energiebeheer
Batterijcapaciteit: 1650 mAh
Batterijspanning: 3,7 V
Vervangbaar
Maximale standby-tijd: 15 dagen
Draadloos opladen ingebouwd

Geheugen
8 GB intern geheugen
MicroSD
Uitbreidbare geheugenkaart max. 64 GB
15 GB OneDrive cloud-opslag
1 GB RAM

Afmetingen
Hoogte: 123,8 mm
Breedte: 68,5 mm
Dikte: 9,9 mm
Gewicht: 160 g

Nokia Lumia 820 kopen

De Nokia Lumia 820 zou perfect bij je passen als je opzoek bent naar een simpel vormgegeven toestel, met een waanzinnig goede camera die je wat betreft de performance zal blijven verassen. De Lumia 820 is namelijk voorzien van dezelfde processor en aantal GB aan RAM, waardoor de Lumia 820 wat betreft snelheid vele malen beter doet dan smartphones van andere fabrikanten. Hiernaast draait de Lumia 820 op het Windows Phone besturingssysteem, wat de telefoon voor iedereen geschikt maakt.

UPDATE: Zie ook twee meer dan geschikte opvolgers: de Microsoft Lumia 650 of de Microsoft Lumia 950.

Losse telefoon

mobiel met abonnement

RECENSIEOVERZICHT
Beoordeling
DELEN

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.