Nokia Lumia 920

De Nokia Lumia 920 wordt ook wel eens gezien als de “classic Lumia”. Dit omdat de Lumia 920 het high-end model is met de hoogste verkoopcijfers en de Lumia is die voor enorm veel media aandacht heeft gezorgd vanwege zijn vernieuwende, strakke en simpele design. Zeker in vergelijking tot de concurrentie. De Nokia Lumia 920 is de grote broer van de Lumia 820 en Lumia 620. Dit betekent dat de Lumia 920 technisch gezien rijker is uitgerust, maar ook dat hij is voorzien van de meest  innovatieve technieken. Hierdoor is de Lumia 920 een volwaardig high-end smartphone te noemen.

Het display, de processor en de camera van de Nokia Lumia 920 maken de smartphone bijzonder. Zo is de Lumia 920 voorzien van een 4,5” display met een resolutie van 1280×768 en een pixeldichtheid van 332 ppi. Alleen deze specificaties zeggen al genoeg over de scherpe weergave die het display in de Lumia 920 vertoond. Hiernaast beschikt het scherm over een aantal technieken, waaronder ClearBlack, PureMotion HD+ en een hoge aanraakgevoeligheid. De ClearBlack weergavetechnologie zorgt ervoor dat de Lumia 920 zwarte kleuren op het display ook daadwerkelijk weergeeft als zwart. Bij de concurrenten met LCD schermen slaat dit vaak uit naar donkergrijs vanwege het licht wat van het LCD scherm afkomstig is. De hoge aanraakgevoeligheid is uniek voor een telefoon in het hoge segment. Hierdoor is de Nokia Lumia 920 ook te bedienen met bijvoorbeeld handschoenen aan.

De Lumia 920 is voorzien van een Qualcomm Snapdragon S4 Dual core processor. Deze zorgt in combinatie met 1GB aan RAM geheugen voor een snelle en vloeiende beleving van het Windows Phone besturingssysteem. Over het besturingssysteem wil ik niet al te veel woorden kwijt. Het is snel, simpel en waanzinnig mooi weergegeven. Voor velen van jullie zal dit besturingssysteem nog gebruiksvriendelijker werken dan bijvoorbeeld Android.

Wat betreft de camera beschikt de Nokia Lumia 920 over een 8.7 MP hoofdcamera met autofocus en optische beeldstabilisatie. Deze camera is onwijs goed in staat heldere foto’s te maken in low-light omstandigheden zonder flitser. De cameraoptica is verzorgd door Zeiss-optiek. Dit is een bedrijf dit al sinds 1846 gespecialiseerd is in het fabriceren van optische systemen. Hieruit blijk opnieuw dat Nokia inzet op het produceren van smartphones met boven gemiddelde camera’s.

Nokia Lumia 920 camera vergelijking

Specificaties van de Nokia Lumia 920

Processor
Snapdragon S4
Dual core
CPU 1200.0 MHz

Weergave
4.5” LED display
1280 x 768 schermresolutie
TrueColor (24-bits/16.000)
332 ppi (pixeldichtheid)
Clearblack weergave technologie

Camera
8.7 MP hoofdcamera
Automatische focus
Optische beeldstabilisatie
1.2 MP HD groothoek front camera
1080p/30fps video

Energiebeheer
Batterijcapaciteit: 2000 mAh
Batterijspanning: 3,7 V
Vervangbaar
Maximale standby-tijd: 19 dagen
Draadloos opladen ingebouwd

Geheugen
32 GB intern geheugen
MicroSD
15 GB OneDrive cloud-opslag
1 GB RAM

Afmetingen
Hoogte: 130,3 mm
Breedte: 70,8 mm
Dikte: 10,7 mm
Gewicht: 185 g

Nokia Lumia 920 kopen

De Nokia Lumia 920 is voor mij de smartphone die mij zo enorm enthousiast heeft gemaakt over de Lumia phones en dit zegt genoeg denk ik. Het is een snelle telefoon met goede specificaties, waardoor de Lumia 920 tot alles in staat is. Er zijn twee dingen waarover ik mij verbaasd heb: de camera en de tijd dat de Lumia 920 mee gaat. Met smartphones van andere fabrikanten heb ik altijd de ervaring gehad dat deze na een jaar hun beste tijd wel gehad hadden. Dit was met de Nokia Lumia 920 absoluut niet het geval.

Ben je opzoek naar een smartphone die je wat betreft performance en mogelijkheden zal verbazen, dan zou ik absoluut de Nokia Lumia 920 in overweging nemen!

UPDATE: Zie ook de Microsoft Lumia 950.

Losse telefoon

mobiel met abonnement

RECENSIEOVERZICHT
Beoordeling
DELEN

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.