Nokia Lumia 930

Nokia zegt zelf: “de Nokia Lumia 930, kies voor de allerbeste.” Ondertussen kan ik dit met overtuiging bevestigen. Sinds kort ben ik het bezit van de Lumia 930 en wat is dit een geweldig toestel! Dit zeg ik absoluut niet omdat ik er nu één in mijn bezit heb, maar omdat ik iedereen een telefoon gun zoals de Lumia 930. Dit is de eerste smartphone die mij heeft doen verbazen op alle fronten: snelheid, display, camera, design, kwaliteit en gebruiksgemak. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de Nokia Lumia 930 absoluut niet onder doet voor zijn concurrenten en voor sommigen zelfs bij verre weg de beste keuze is. En dit ondanks dat de prijzen van het flagship model van Nokia vele malen lager liggen. Hierover later meer..

Met flagship model wordt bedoeld dat de Nokia Lumia 930 is voorzien van Nokia’s nieuwste en meest innovatieve snufjes. Zo beschikt de Lumia 930 over een 5” Full HD-scherm, een 20-megapixel PureView camera, surround geluidregistratie en de mogelijkheid om de Lumia draadloos op te laden. Op het internet zijn er veel lovende verhalen te lezen over het Full HD-display van de Nokia Lumia 930 en dit is niet voer niets. Het display is ongelofelijk scherp, heeft een heldere en realistische kleurweergave en presteert volgens vele experts beter dan de displays van concurrenten als Apple, Samsung, HTC en Sony.

Nokia heeft zichzelf opnieuw overtroffen met het design en de kwaliteit van de Lumia 930. Positieve reacties over het uiterlijk van mijn Lumia 930 zijn dan ook geen uitzondering. Het is een strak vormgegeven toestel door het gebruik van premium materialen. Het toestel bestaat uit Corning Gorilla Glass 3, een metalen behuizing en een matte polycarbonaat achterzijde. Deze materialen zijn onwijs krasbestendig en zorgen ervoor dat de Nokia Lumia 930 aanvoelt als een duur een kwalitatief hoogstaand product.

Nokia Lumia 930 kleuren

De Nokia Lumia 930 draait standaard net als alle andere Lumia’s tegenwoordig op Windows Phone 8.1. De combinatie van dit besturingssysteem met de Snapdragon 800 Quad core processor maakt de Lumia 930 enorm snel. Zo werkt Windows Phone 8.1 op de Lumia 930 erg vloeiend en zijn de prestaties verrassend goed. Ik kan je dan ook beloven dat deze telefoon je wat betreft snelheid en prestaties absoluut niet zal tegen vallen, maar je verwachtingen zal overtreffen. Het voordeel van Lumia phone’s tegenover andere smartphones vind ik ook dat Lumia’s niet alleen snel zijn, maar ook snel blijven. Dit komt doordat Microsoft ervoor zorgt dat ook de verouderde Lumia’s goed en snel werken op de updates van Windows Phone.

Waar de Nokia Lumia 930 echt op excelleert is de camera en geluid. Door de 20-megapixel Pureview camera is de Lumia 930 in staat verbazingwekkend mooie foto’s te schieten. Met name onder omstandigheden met weinig licht of het weergeven van details doet de camera van de Lumia 930 het vele malen beter dan zijn concurrentie. Ik heb DEZE voorbeeldfoto zelf gemaakt. Daarnaast Nokia Lumia 930 is de eerste smartphone met een surround geluidregistratie. Dit is mogelijk doordat er 4 microfoons in de Lumia 930 gebouwd zijn, waardoor geluid van verschillende kanten wordt opgenomen.

Lumia 930 camera vergelijking

Specificaties van de Nokia Lumia 930

Processor
Snapdragon 800
Quad core
CPU 2200.0 MHz

Weergave
5” Full HD-display
1920 x 1080 schermresolutie
TrueColor (24-bits/16.000)
441 ppi (pixeldichtheid)

Camera
20.0 MP hoofdcamera
Optische beeld stabilisatie
Dubbele led flitser
1.2 MP HD front camera
1080p/30fps video
Surround geluidregistratie

Energiebeheer
Batterijcapaciteit: 2420 mAh
Maximale standby-tijd: 16 dagen
Ingebouwde optie voor draadloos laden

Geheugen
32 GB intern geheugen (niet uitbreidbaar)
2 GB RAM
15 GB gratis cloudopslag

Afmetingen
Hoogte: 137 mm
Breedte: 71 mm
Dikte: 9,8 mm
Gewicht: 167 g

Nokia Lumia 930 kopen

Ga je voor het beste van het beste? Of ben je net als ik een enorm fan van het Windows besturingssysteem? Dan zal je geen spijt krijgen na het kopen van een Nokia Lumia 930. De hele telefoonbranche en de gebruikers van de Lumia 930 zijn lyrisch over deze Windows Phone en zo gek is dat niet. De Lumia 930 is wat betreft de specificaties en prestaties een gewaagde concurrent voor telefoons als de Apple iPhone 6, de Samsung S5 of de HTC One. Er is alleen één groot verschil.. en dat is de prijs. Los is de Nokia Lumia 930 namelijk al verkrijgbaar voor € 440,-.

UPDATE: Check snel de nieuwste en nóg betere Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL!

Losse telefoon

mobiel met abonnement

RECENSIEOVERZICHT
Beoordeling
DELEN

14 REACTIES

 1. Hallo,hoe werkt het betalen met een (in mijn geval een Lumia 930) telefoon ?De NFC functie zit er in, maar verder ?
  Groet.

 2. Ik heb nog een Microsoft Lumia 640 lte liggen met de nieuwste updates
  Kan ik die nog steeds gebruiken? Ivm met updates?
  Ik heb sinds 3 weken een Nokia 6.2018 met een windows 10 launcher er op
  Geïnstalleerd en op zich werkt het wel goed.
  Maar ik ik ben benieuwd wat ik nog met de lumia 640 kan (mailen, whatsapp, bellen?)

 3. Hoi,
  Het probleem van dat je bij een filmpje opnemen vaak geen geluid kreeg. Dat herken ik. Had mijn telefoon ook last van. Uiteindelijk een update naar windows 10 uitgevoerd en probleem was opgelost.
  Helaas kan ik sindsdien geen fm radio meer luisteren. En is, ondanks dat agenda moet synchroniseren met e-mail, mijn agenda “gecrashed”. Alle afspraken kwijt. Ik gebruik sindsdien weer een papieren agenda

 4. Dag, mijn 930 heeft ineens een groeiende groengrijze vlek in het scherm. Begon bij de aan/uit-knop. Ondertussen kan ik de meeste teksten niet meer lezen en foto’s zijn ook niet meer te bekijken. Is het het waard om € 150 uit te geven voor een nieuw scherm?
  Groeten,
  Heleen

 5. Goede dag,
  ik heb een lumia 930 .Als ik een filmpje op neem ,krijg ik er geen geluid bij.Een filmpje van een ander geeft wel geluid.
  Iemand een tip?
  Groet Peter.

 6. Twee vragen; sinds de windows10 update kan ik geen contacten meer toevoegen( valt terug naar eerder scherm)? Vraag twee hoe stel ik een doelpuntalert in op een sportapp?

 7. Twijfel tussen tweedehands lumia 1520 of 930. Heb nu een 920 die ik graag wil vervangen. 2,5 jaar oud met zware gebruiks sporen……maar werkt no prima. Kan nieuw erg goedkope 920 krijgen maar wil graag naar windows 10 (920 is niet geschikt voor windows 10). Dacht eerst aan 930…….heb alleen een klacht …….geen “glance screen”. Wil geen abonnement/contract aangezien is binnenkort terug kan emigreren naar NL, anders was 950 definitief mijn keuze geweest. Dus zoek telefoon voor cash.

  Willem v/d Meulen (Zuid Afrika)

 8. Ik bezit een lumia930 en één van de nieuwsbrieven die ik ontvang wordt hierop niet goed weergegeven. Bij navraag bij de verzender (en de opmaker) van de responsive nieuwsbrief, kreeg ik te horen dat de lumia 930 over een verouderd mailprogramma beschikt, dat niet ondersteund wordt. Ik begrijp dat jullie over dat laatste geen uitspraak kunnen doen, maar zó oud is dat mailprogramma toch helemaal niet? Wel heb ik gezien dat bij iemand met een Lumia950 dezelfde nieuwsbrief wel goed wordt weergegeven. Het mailprogramma is daar standaard wel anders dan op de 930. Is er een upgrade voor alleen dat mailprogramma te maken op de 930???

  Dank voor jullie antwoorden!

 9. Ik ben op zoek naar een Nokia Lumia 930; heeft u een tip waar ik deze zou kunnen kopen?

  Met vriendelijke groet,
  Gertie Moolenaar

  • Beste Gertie,

   De Nokia Lumia 930 is alleen nog verkrijgbaar via 4Launch voor € 415,95.

   Anders zou ik u willen adviseren een kijkje te nemen bij de Microsoft Lumia 950. Dit is het vervangende model van de Nokia Lumia 930 en wat betreft de specificaties weer een stapje beter en sneller geworden.

   Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag!

   Met vriendelijke groet,
   Ruben van Bloemendaal

  • Hoi Gertie,

   Of kijk eens op tweakers.net bij vraag en aanbod. Hier heb ik ook een 2e hands toestel gevonden
   voor een mooie prijs. En soms zijn de 2e hands toestellen nog maar een paar maand oud. Even kwestie van zoeken. Maar zelf vind ik de 930 mooier dan de 950 (design 930 stuk mooier), en qua performance niet zoveel verschil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.